23 Ocak 2012 Pazartesi

I AM BEING AN ARCHITECT!

lise kaçıncı sınıfta olursanız olun, eğitim hayatınızın bu bölümünde hangi üniversiteyi seçeceğinizi bilemez, özellikle de hangi mesleğin size daha uygun olacağı konusunda sürekli fikir değiştirirsiniz. ve fikir edinebileceğiniz tek fırsat da üniversite tanıtım günlerinde _ki eğer varsa (çoğu devlet üniversitesinde bulunmuyor)_ öğrencilerle konuşabilmektir. 
ancak bu yıl, İTÜ mimarlığı merak eden ve neler yapıldığını gözlemlemek isteyenlere bir fırsat sundu. 21 ocak cumartesi günü İstanbul'un farklı liselerinden 100 lise öğrencisiyle bir günlük bir atölye çalışması yürüttü. okulların sömestr tatiline girdiği şu günlerde, ‘mimar olsam nasıl olurdu?’ veya 'mimarlık bölümünde işler nasıl yürüyormuş?’ diyen ve mimarlarla doğrudan tanışmak isteyen liseliler için gerçek bir fırsattı. 
Nihal Arlat’ın İTÜ mimarlık fakültesi ve mimarların katkılarıyla oluşturduğu mimar oluyorum projesi; lise son sınıf öğrencilerini üniversite sınavı öncesinde mimarlıkla ilgili bilinçlendirerek daha özgür bir seçim yapmalarını hedefliyor. her öğrencinin projesi web sayfasından takip edilebilir. ayrıca blog aracılığıyla öğrenciler, mimarlar ve öğretmenlerler sınav süreci boyunca iletişimde kalabilir, burayı bir iletişim platformu olarak kullanabilecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder